Translate

zaterdag 27 augustus 2011

Wat doe je met PACKAGE bestanden?

Update 10-10-2011:


Inmiddels heeft MTS een kant-en-klare methode om de juiste mappenstructuur aan te maken. De oude manier die verderop nog beschreven is, is nog steeds mogelijk, maar dit is handiger.


Nieuwe manier


Download de 'ready-made FrameworkSetup.zip.
De link: http://www.sims2wiki.info/wiki.php?title=Game_Help:Installing_Sims_3_Package_Files/Setup_and_Files#Step_2:_Resource.cfg.

Dit bestand bevat alles wat je nodig hebt om je spel gereed te maken voor custom content. Klik met de rechtermuisknop op de link. (op deze pagina ga je naar het midden waar je Download ziet staan) en kies dan voor 'Opslaan als..'. Sla het op in de map Documenten\Electronic Arts\De Sims 3Down btn.jpg


Pak het bestand framework uit. Klik met rechtermuisknop op het FrameworkSetup.zip en kies voor 'hier uitpakken' Er verschijnt een nieuwe map genaamd 'Mods'.

Open de map Mods:


Als je het goed hebt gedaan zie je 3 items in de map.

- een submap Packages
- een submap Overrides
- resouce.cfg

Open dan de (sub)map Packages, je ziet in ieder geval 2 bestanden

- NoBuildSparkles.package
- nointro.package
Later plaats je alle uitgepakte package bestanden in deze map. Zie ook verderop in het artikel bij *

Start het spel
Als je de instructies goed hebt opgevolgd zal het spel de introductie overslaan. Je weet dan dat het gelukt is.
Zo niet: verwijder de aangemaakte mappen en begin opnieuw.
 De oude manier:


Ik heb deze tutorial gemaakt, omdat ik gemerkt heb dat sommige Sims Nieuws bezoekers niet zo goed raad weten met bestanden die NIET het Sims3Pack formaat hebben. Die andere bestanden heten dus PACKAGE bestanden.

Veel custom content makers zetten deze bestanden in hun uploads.

Voor DUMMIES  (of wie (nog) niet goed in Engels is) vertaal ik de Sims3Wiki tutorials en voeg er mijn eigen screens en uitleg aan toe. Voor iedereen die dit allemaal al weet, is deze tutorial dus niet bedoeld.

Allereerst zijn bijna alle bestanden die je downloadt ingepakt. Winrar of Winzip zijn veel voorkomende programmaatjes om mee ín en úit te pakken. Dat betekent dus dat je zelf ook b.v. WINRAR nodig hebt om een gedownload bestand uit te pakken. Ik raad WINRAR aan omdat het de pakketjes van veel verschillende inpakprogramma's kan uitpakken.

Hier ga ik ervan uit dat je al weet hoe je moet uitpakken en dat je bestanden (PACKAGES) klaar staan in een tijdelijk mapje. Zoniet, lees dan eerst de andere tutorial over het uitpakken.

Voorbereiding van Mappen & Bestanden

Voordat je de .package bestanden in je spel kunt plaatsen, moet je eerst je spel gereedmaken om custom content (eigen gemaakt materiaal) te accepteren. Eérst werd er een andere methode gebruikt, maar vanaf patch 1.12 (die iedereen allang heeft) volg je de onderstaande stappen

Stap 1: Mods MAP

Je moet een map aanmaken die Mods heet en die moet op de juiste plek staan. Het volledige pad is dan:
C:\Users\Jouw Naam*\Documents\Electronic Arts\De Sims 3
(* de naam van je eigen account op de pc)

Ga in de map De Sims 3 staan. Klik met rechtermuisknop op een lege plek in de map en kies dan

Nieuw

Map

Geef deze map de naam Mods.Stap 2: Resource.cfg

Je hebt een klein tekst bestandje nodig: resource.cfg (het vertelt je spel wáár het moet zoeken naar de packagebestanden).

Download resource.cfg, dat je hier kunt vinden. http://www.sims2wiki.info/wiki.php?title=Game_Help:Installing_Sims_3_Package_Files/Setup_and_Files#Step_2:_Resource.cfg. Klik met rechtermuisknop op deze link (in het blauw) en kies in het popup menu voor "doel opslaan als"

Bewaar je resource.cfg file in je net aangemaakte map Documents\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\

De plaatjes zijn clickable, als je erop klikt, worden ze vergroot weergegeven.Hierboven zie je de map Mods.

Hier zie je het aanmaken van een nieuwe map.


Stap 3: Packages map

Je maakt in de Mods map nog een nieuwe map aan die heet Packages.
Dit hoort er in je Mods map te staan.

*
En in het mapje Packages komen je downloads te staan. De packages dus. Je kan ze kopieëren en plakken of bij het uitpakken gelijk de foldernaam Packages opgeven.

Hier mag je ook submappen aanmaken voor b.v. Kleding, Make-up, Haar, of ingedeeld per maker met b.v. TSR, SN, MTS, Rose, Peggy. Maak een indeling die je zelf handig vindt, dat is voor iedereen anders.

Haal voordat je gaat testen of de packages werken de 4 caches bestanden weg. Ga naar de map De Sims 3 (in de map Documenten) en haal de onderstaande 4 weg:
CasPartCache.package
CompositorCache.package 
scriptCache.package 
simCompositorCache.package 

Tot slot:

Als je nu helemaal enthousiast bent geworden en verschrikkelijk aan het downloaden geslagen en je door de bomen het bos niet meer ziet (qua downloads), lees dan verder in mijn andere tutorial: "Installatie en Organisatie van downloads"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vragen, opmerkingen of aanvullingen kun je hier kwijt. Ook verzoeken om tutorials te maken c.q. te vertalen of te bewerken.