Translate

dinsdag 20 september 2011

Als écht niets meer werkt: ‘Schone’ Sims3 Installatie

Inleiding

Eigenlijk is de Sims3 een heel vervelend spel. Verslavend genoeg om alle bugs en patches voor lief te nemen, maar vaak genoeg gaat het helemaal mis met het updaten van je spel met een nieuwe patch.


Dan ga je in arren moede de boel eraf gooien en opnieuw installeren om dan tot de ontdekking te komen dat het opnieuw niet werkt. Eén uitbreiding is dan niet goed geïnstalleerd, maar je krijgt het er ook niet meer af. GRRRRRRRRR.

Ik laat jullie graag profiteren van mijn eigen ervaringen en kennis (door veel gestuntel). Dus voordat je dan je pc of laptop uit het raam gooit, komen hier mijn tips. Natuurlijk weet ik ook niet alles, maar wel lees ik veel en bewaar de info. Mijn topguide is MTS en daarnaast de info van allerlei Simmers op de diverse fora. (dames, heren, bedankt!)

Verantwoording

Wie ik ook wil bedanken is Bas94 van SimsNieuws. Bas94 heeft de kladversie van dit verhaal doorgelezen, mijn fouten eruit gefilterd en van handige tips  en opmerkingen voorzien. Zonder hem was onderstaande tutorial niet compleet geweest.

Oorspronkelijk was de bedoeling om deze tutorial op SimsNieuws te plaatsen. De beslissing om daar vanaf te zien ligt geheel bij mij.

En dan nu aan het werk!

Bedenk wel: onderstaande stappenplan gebruik je alleen als je alles al geprobeerd hebtMeestal werkt de normale uninstall van De Sims3 gewoon.
Let op: als je waar ‘Program Files’ wordt genoemd ook een ‘Program Files (x86)’-map hebt, gebruik dan de x86-map!

WAT HEB JE NODIG:

Veel geduld en uithoudingsvermogen
  • Nog meer geduld en uithoudingsvermogen   
  • Een uninstall programma bijv. Revo Uninstaller*
  • De handleiding van EA om te checken of je register echt helemaal verlost is van de Sims
  • Voor registerschoonmaak: Advanced SystemCare 4* van IOBIT (gratis versie). Of bijvoorbeeld Ccleaner*
  • GameBooster* van IOBIT om te spelen (advies)
  • The Sims3 Patch Downloader* van MTS
  • Delphy’s Dashboard Tool (ik kan hem niet meer vinden bij MTS, maar zonodig ga ik hem zelf uppen)
  • Aanbevolen, maar niet verplicht: Custom Launcher V2*

* alle links staan bijelkaar helemaal onderaan in deze tutorial

VOORBEREIDING:

Zoals altijd:
EERST haal je alle downloads, Hacks, Mods, Storestuff, Simmies weg uit je spel.
Maak een tijdelijke map aan die je bijv. TIJDELIJK UIT SIMS noemt en op je bureaublad plaatst. (of op een andere makkelijk terug te vinden plek)
TIP: PRINT DEZE HANDLEIDING UIT, LEES DIT HELEMAAL DOOR EN WERK DAN STAP VOOR STAP ZORGVULDIG DOOR. NEEM ER DE TIJD VOOR.DEEL I


Stap 1 

De-installeer de Sims3 via Revo Uninstaller.* Je kiest uit een lijst met picto’s steeds de laatste uitbreiding of accessoirepakket. Van achteren naar voren dus.

*Onderaan staat een lijst met links. 


Kies voor de uitgebreide manier van de-installeren. Na de-installatie komt er ook nog een stukje voor waarbij Revo aangeeft welke registerverwijzingen er nog naar het verwijderde programma zijn. ZORG VOOR EEN BACKUP VAN JE REGISTER VOORDAT JE DIT DOET!!!!!!!
Wat Revo voorstelt aan verwijderingen kun je laten weghalen. (sorry, hier geen pics van)

Stap 2


Pak de handleiding van EA* erbij. Volg deze helemaal (de bruine tekst is van EA)

*Deze handleiding staat ook op SimsNieuws
“Het idee is dat u het programma uit de spelfolders, de registratie en de cache verwijdert. 
Wij stellen u voor de volgende procedure stap voor stap te volgen om het probleem op te lossen:
 
Om handmatig de EA Download Manager* (*heet nu Origin) te verwijderen, zult u uw systeemregistratie moeten wijzigen en verwijdert u de folders in een proces in twee delen. Dit zal alle sporen van EA Download Manager * van uw systeem verwijderen.
 
Let op: Indien u EA Download Manager verwijdert, zult u de bereikbaarheid en speelbaarheid van gedownloade spellen verliezen (die krijgt u bij het opnieuw downloaden gewoon weer terug, ze staan opgeslagen in de manager).
 
Let u op dat het verkeerd redigeren van uw computerregistratie of bestanden uw besturingssysteem kan beschadigen. Wij raden aan om een computervakman deze stappen te laten verrichten. Indien u echter zeker bent, dat u uw registratie succesvol kunt redigeren, volg dan alstublieft onderstaande instructies voorzichtig op.
 


Om alle spelfolders te verwijderen:
 
1. Open Mijn Computer.
2. Open uw harde schijf (de EA Download Manager wordt standaard geïnstalleerd op de C schijf).
3. Open de Program Files Map
4. Open de Electronic Arts map.
5. Klik met de rechter muisknop op de EADM map en kies verwijderen.
6. Een "verwijder bevestiging" zal verschijnen; kies Ja.
7. (Ook in het Programma files map), ga naar de Installshield Installatie Informatie (Indien u deze map niet kunt vinden dient u naar tools te gaan > map Instellingen en klik de instelling "om verborgen folders te tonen").
8. Klikt met de rechter muisknop {EF7E931D-DC84-471B-8DB6-A83358095474} en kies verwijderen. Een "Bevestiging map verwijderd" venster zal verschijnen; kies Ja.
9. Wanneer de folder verwijderd is, sluit het venster
10. Klik met de rechter muisknop op uw prullenbak en kies

Prullenbak leegmaken
 

Nu kunt u de registratiesleutels voor het spel verwijderen:
 
1. Klik op Start

2. In de tekstlijn typ 'regedit' klik dan OK.
3. Klik op Bestand en op uitvoeren.
4. Kies een locatie en naam voor het bestand (dit zal uw backupregistratiebestand zijn).
5. Klik bewaren 
Daarna voert u hierna onderstaande stappen uit:
 
1. Klik op de + naast HKEY_LOCAL_MACHINE.
2. Klik op de + naast SOFTWARE.
3. Klik op de + naast Electronic Arts
4. Klik met de rechter muis toets op EA Core map en kies verwijderen.
5. Klik op de + naast Microsoft.
6. Klik op de + naast Windows.
7. Klik op de + naast CurrentVersion
8. Klik op de + naast Uninstall
9. Klik met de rechter muis toets op {EF7E931D-DC84-471B-8DB6-A83358095474} en kies verwijderen.
10. Een verwijderings bevestigings venster zal verschijnen, kiest Ja.
 

Indien u ook de cache moet verwijderen die bij de EA Download Manager hoort, volgt u onderstaande stappen:
 
1. Open Deze Computer
2. Dubbelklik op de C-schijf (standaard is dit waar de cache map wordt gemaakt. Indien u eerder een andere locatie voor de cache map heeft gekozen, zult u gewoon die map moeten verwijderen ).

3. Dubbelklik de Program Files map

4. Dubbelklik de Electronic Arts map.

5. Klik met de rechter muis toets op de EADM en kies verwijderen.

6. Een "Bevestig verwijderen map" venster zal verschijnen; kies Ja.


EA Download Manager* is nu volledig verwijderd van uw systeem.” (* EADM heet nu Origin. ** Soms kan een map net iets anders heten.)We gaan nu verder met


Stap 3

Draai een registerschoonmaakprogramma. Er zijn er heel veel, zowel gratis als betaald. B.v. Ccleaner of Advanced SystemCare 4.


Stap 4
(Optioneel, niet verplicht) Defragmenteer een keer je pc. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat je pc lekker kan draaien.
Stap 5

Zet je firewall en Antivirusprogramma UIT. Trek als je bang bent voor virussen tijdelijk de kabel uit je pc of schakel je netwerkkaart uit. 
Stap 6
Installeer dan als eerste je basisspel van de Sims3.
Standaard zal het programma geïnstalleerd worden op de C-schijf. Wil je dat niet omdat je bijv. weinig ruimte hebt, kies dan voor Geavanceerde installatie en wijzig de letter C in D (of wat dan ook de letter is van de bedoelde schijf)  Tegelijkertijd wordt er dan ook een map Program Files aangemaakt op je D-schijf.  Dat is eigenlijk wel zo handig.
Wees daarin consequent. Installleer alle uitbreidingen op één schijf of het nu C of D is.
Het is niet nodig om de downloadmanager (Origin) te installeren. Dit programma neemt onnodige ruimte in en is waarschijnlijk zelfs de reden dat je nu aan het herinstalleren bent!
De downloadmanager wordt gebruikt door het Startprogramma om het spel te updaten. Omdat we hier een ander (beter) programma gebruiken is dit niet nodig.
Vink het ‘Wil je de meest recente EA Download Manager installeren?’-vakje dus uit!
Stap 7
Start het programma The Sims 3 Patch Downloader. Laat het draaien. Kies  ‘Download all’ om alle patches automatisch te laten downloaden en installeren.
Stap 8
Installeer de volgende uitbreidingen en accessoirespakketten volgens stap 6 
Patch daarna weer met de Patch Downloader.
Stap 9
Heb je alles geïnstalleerd?
Gefeliciteerd? Ja GEFELICITEERD!.
MAAR je bent nog niet klaar…….


DEEL II

Start je spel eerst één keer op voordat je deze stap uitvoert. Je kunt je spel direct weer afsluiten als het hoofdmenu in beeld is.
Ergens op je bureaublad of waar dan ook staat nog een map met mega veel downloads die je tijdelijk uit het spel had gehaald. Je Saves, je Simmies, etc.
 


Voorbereiding van Mappen & Bestanden


Voordat je de .package bestanden in je spel kunt plaatsen, moet je eerst je spel gereedmaken om custom content (eigen gemaakt materiaal) te accepteren. Dit is de nieuwste manier.

Let op! Gebruik NIET de ‘Helper Monkey’ of ‘Framework Installer’. Deze programmaatjes zijn verouderd en werken al heel lang niet meer (zelfs al lijken ze dat wel te doen)!


Stap 1

Je moet een map aanmaken die Mods heet en die moet op de juiste plek staan. Gelukkig is dat nu heel makkelijk.  Open de map De sims 3 

C:\Users\Jouw Naam*\Documents\Electronic Arts\De Sims 3

Download het ready-made FrameworkSetup.zip hier: http://www.sims2wiki.info/wiki.php?title=Game_Help:Installing_Sims_3_Package_Files/Setup_and_Files#Step_2:_Resource.cfg


Dit bestand bevat al alles wat je nodig hebt om alles goed te laten werken. Er wordt vanzelf een map Mods en submap Packages aangemaakt. Het bestand resource.cfg word in de Mods map geplaatst en in de submap Packages komen de modjes NoBuildSparkles.package en nointro.package.

Rechtsklik op de link en kies dan voor 'doel opslaan als'

Bewaar het in de map C:\Users\Jouw Naam*\Documents\Electronic Arts\De Sims 3


Klik op de zipfile en kies voor Hier uitpakken. Er zal een nieuwe Map Mods verschijnen. Dubbelklik op de folder om hem te openen.

De map zal het volgende bevatten:

een submap met als titel Overrides
een submap met als titel Packages
een bestand met als titel Resource.cfg


In de map Packages staan de volgende bestanden

een bestand met als titel NoBuildSparkles.package
een bestand met als titel nointro.packageStaan de bovenstaande bestanden erin? Prima.
Zoniet, dan heb je echt iets verkeerd gedaan. Het beste is dan overnieuw te beginnen. Verwijder dan de map Mods.
Bovengenoemde bestanden zijn toegevoegd om gelijk al te kunnen testen of het werkt. Beide bestanden werken voor elke uitbreiding of patch.


DEEL III
Start het spel. Als het intro niet geladen wordt, dan weet je dat het allemaal werkt.
Nu pas kun je al je downloads weer terugplaatsen naar de map Packages.
NEE WACHT!!
Check je downloads op corrupte en dubbele bestanden voordat je ze terugplaatst. Hiervoor gebruik je Delphy’s Dashboard Tool.  

Als laatste tips:
Gebruik het Startprogramma niet! Je herkent vast wel de talloze problemen die Simmers met hun Startprogramma hebben!
Hoe je het spel dan wel opstart? Via Harde schijf > Program Files > Electronic Arts > De Sims 3 > TS3W.exe. Je kunt ook een snelkoppeling naar TS3W op je bureaublad zetten. De Sims 3 slaat nu de launcher over en je kunt direct spelen!

Voor diegene die last hebben van lags, een stotterend spel, lange laadtijden: Download en installeer het programma Custom Launcher V2. Meer uitleg erover staat in een tutorial dat ik al eerder had geschreven.

Ook het gebruiken van onderhoudsmods zoals AwesomeMod van J.M. Pescado en de Overwatch van Twallan kan helpen om je spel sneller te laten draaien, vooral als je al lang met dezelfde savedgame werkt.

Alle links
Revo uninstaller hier:
http://revo-uninstaller.nl.softonic.com/

Ccleaner hier:
http://ccleaner.nl.softonic.com/

Advanced System Care hier:
http://advanced-systemcare.nl.softonic.com/

Game Booster hier:
http://game-booster.nl.softonic.com/

The Sims3 Patch Downloader van MTS hier:
http://www.modthesims.info/d/409829


Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vragen, opmerkingen of aanvullingen kun je hier kwijt. Ook verzoeken om tutorials te maken c.q. te vertalen of te bewerken.