Translate

woensdag 24 augustus 2011

Tutorials van Sims3?

Ja, ik schreef ze voor de meestal vrij jonge forumleden van SimsNieuws. Vertaald in het Nederlands en opgedeeld in overzichtelijke stapjes. Overigens best veel werk.

Totdat de moderators van SimsNieuws besloten om de regels aan te passen. Regels die m.i. regelrechte censuur zijn. En de beslissers over wat wel en niet kan zijn ....... de moderators. Discussie gesloten.
Wat TE is... tja, daar wil men verder niet over praten. Het is TE. En daar ben ik principieel op tegen.
Na enig nadenken heb ik besloten om mijn 'werk' (de tutorials) hier te plaatsen.

Het kan even een dag of 2 duren voor ik alles heb omgezet.
Groetjes Frann
En.......
Voor de nieuwsgierigen, onderstaand bericht schoot in mijn verkeerde keelgat:

Toegevoegd aan de forumregels.Regels voor dagboeken

Onze moderators gaan vanaf dit moment alle dagboeken die op ons forum komen scherper in de gaten houden.

We zijn niet streng maar te geweldadige, te bloederige of te sexueel getinte dagboeken horen op ons forum niet thuis.

De moderators gaan elk dagboek dus hierop bekijken en als deze regels zijn overtreden dan krijgt de dagboek maker / maakster 1 kans om dat dagboek aan te passen. Gebeurt dat niet binnen 1 week dan gaat het dagboek naar een archief en is het niet langer zichtbaar voor forumleden. In beide gevallen wordt er in het betreffende dagboek topic een waarschuwing gegeven en krijgt de dagboek maker / maakster ook een PM.

Mocht je toch nog dagboeken tegenkomen die de regels overtreden meld het dan aan een van onze moderators. Over een beslissing rondom de dagboek regels gaan we niet in discussie: als er twijfel gevallen zijn zullen we daar binnen het Sims Nieuws team over discussiëren.


Mijn vraag:
Hiki,
ik begrijp dat je geen discussies wil, maar ik heb toch wel een probleem met je formulering. Die is op z'n zachts gezegd nogal vaag en afhankelijk van ieders persoonlijke beleving en dat is nu net het probleem.
Wat is de grens bij 'te geweldadig', 'te bloederig' en 'te sexueel getint'? Daar moet je als schrijver dan maar naar gokken?

Doe iedereen een plezier en definieer bovenstaande alsjeblieft wat preciezer.
Of maak inderdaad een rating 12+, 18+ of een 16+ afdeling. Overigens heb ik eigenlijk tot nu toe niets onbehoorlijks gezien of gelezen. Of valt het woord 'kont' daar ook onder?

Met hartelijke groet,

Fran

Reactie:
Heya

Ik denk dat dit een beetje vragen naar de bekende weg is.
Je weet zelf vaak wel of iets te ver gaat of niet.


Sorry, maar nee en hiermee maak je je er vanaf. Zeer teleurstellend

Dat is dan jammer maar dit is uitgebreid besproken binnen het team dat we het zo gaan doen.

Ja zéér jammer (en dan ook nog sarcastisch doen, gatver)
Maar weet je, zonder leden stelt deze site niets voor. De bijdragen van de leden máken deze site. Dan kun je de leden ook nog wel het respect tonen door serieus moeite te doen een normale vraag te beantwoorden.
Ik vind (ja mijn persoonlijke mening) dat dit een zwaktebod is. Ik weet heus wel dat jij 'de baas' bent.


Je bent echt de enige die precies omschreven wil hebben wat wel en niet mag en dat is onmogelijk.

Als wij zeggen in de regels dat een zin als 'ik zal je even lekker pakken' niet mag, dan moeten we uitleggen dat dat wel mag in een gewone context maar niet in een seksuele context.

En zo kan ik wel even doorgaan, daarom hebben we als team dit besloten. Dat we dus elke dagboek apart gaan beoordelen, en dan kijken wat wel en niet toelaatbaar is.
2 opmerkingen:

 1. Ik vind het niet kunnen dat je prive-pm's online plaatst. Ook niet dat je de tutorials verwijdert. Je creëert zo een slecht imago voor je zelf en je site. Ook zorg je voor nutteloze schade aan SN. De reden waarom de moderators de criteria bepalen is om dat zij de baas zijn en weten wat het beste voor de site. Je moet niet vergeten: de site word ook bezocht door jongere kinderen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Kelvin,
  Mijn antwoord daarop is dat ik het uiteraard niet met je eens ben, maar oké als je dat vindt.

  Geen onvertogen woord heb ik gebruikt. Mijn tutorials zijn/komen weer beschikbaar. Ze zijn overigens van eigen makelijk en ik neem toch aan dat ik degene ben die er over ga waar ze wel en niet geplaatst worden/zijn, maar dat terzijde.

  Ik sta gewoonweg vierkant tegen censuur, zeker als er geen bereidwilligheid is om over de criteria te discussieren. ".... zij weten wat het beste is voor de site....." HOEZO? Zijn ze van een superieure soort, geniaal? Criteria gebaseerd op waarden en normen horen m.i. juist openlijk besproken te worden.

  Het feit dat er 'jongere kinderen' de site bezoeken... Ja je kunt nadenken over de doelgroep van de site, je kunt een rating instellen zoals dat gebeurt bij tv en film en games. De beslissing of er van bepaalde inhoud kennis wordt genomen ligt dan toch bij ouders en hun toezicht erop.

  En begrijp me niet verkeerd. Ik houd persoonlijk niet van schuttingtaal of dat alles maar moet kunnen. Nee, maar ik vind het héél belangrijk dat wij ons allemaal realiseren dat er steeds over (zelf) censurerende criteria wordt gediscusieerd. Denk er maar eens goed over na wat je zegt, hoe je je boodschap vormgeeft. Denk ook na over consequenties. Momenteel vechten ze in Libië nog steeds voor hun vrijheid. En dat gaat óók over vrijheid van meningsuiting.

  BeantwoordenVerwijderen

Vragen, opmerkingen of aanvullingen kun je hier kwijt. Ook verzoeken om tutorials te maken c.q. te vertalen of te bewerken.