Translate

vrijdag 26 augustus 2011

TUTORIAL: Installatie & organisatie van downloads

Zoals iedereen wel weet is er een overvloed aan download materiaal te vinden op het internet. Geen probleem als je download van de exchange of van b.v. TSR. Deze downloads zitten in Sims3Packs. Dubbelklikken en het wordt automatisch geïnstalleerd.
Maar dan download je iets van bijvoorbeeld MTS, je pakt de downloads uit en dan…… Het ziet er anders uit. Wat nu?


Voor degenen die dan wazig gaan kijken is deze tutorial. En voor mensen die zoveel downloads hebben, dat het een behoorlijk zooitje is geworden.

heel belangrijk: Package bestanden werken NIET tenzij je C:\Users\JOUW NAAM\Documents\Electronic Arts\De Sims 3\Mods\Packages aanmaakt. In het mapje Mods heb je nog een bestandje Resource.cfg nodig.


Voordat je het spel opstart na alles uitgepakt te hebben, moet je alle ... cache bestanden (4 in totaal) wissen

Stap 1


Maak een map aan waar je alle downloads tijdelijk opslaat bijvoorbeeld ... \ Downloads Sims3\.Stap 2


In  deze map maak je submappen aan bijvoorbeeld ....\Downloads Sims3\Haar

Stap 3


In deze map maak ik nog een map aan \Downloads Sims3\Haar\UITGEPAKT


Stap 4


Selecteer alle rar-bestanden uit Downloads\Haar, met rechtermuisklik kiezen voor ‘uitpakken….’ En browse dan naar de map Downloads\Haar\UITGEPAKT
Hieronder zie je het proces van uitpakken (meer uitleg over het uitpakken zelf staat in een aparte tutorial)Stap 5


Het resultaat is een ratjetoe van bestanden in de map …..\UITGEPAKTJe ziet hier 3 soorten bestanden.
Sims3Package (met de groene diamant),
Package bestanden en
images en foto'sDe package bestanden laat je staan.


Foto’s/plaatjes (image of jpeg bestanden) kun je bewaren, verwijderen of in een apart mapje plaatsen. Ze zijn niet noodzakelijk, nemen alleen geheugenruimte in.


De Sims3Package bestanden selecteer je allemaal en sleept ze naar een tijdelijke map genaamd .....\Downloads Sims3\Haar\Uitpakken met Multi Sims3Pack

STAP 6


Alle Package bestanden selecteren en slepen naar de map C:\Users\JOUW NAAM \Documents\Electronic Arts\De Sims 3\Mods\Packages \HaarDie staan nu op de goede plek, gereed om De Sims 3 te spelen.

STAP 7


Nu hebben we nog SIMS3Package bestanden in de map ....\Downloads Sims3\Haar\Uitpakken met Multi Sims3PackHiervoor gebruik ik het programmaatje van Delphy van MTS


Met de browse knop zoek je de map op waar je ‘tijdelijk’ alle SIMS3Package hebt gestald en je geeft ook aan welke doelmap je wilt gebruiken. Druk daarna op OK.Het programma zet alle Sims3Package bestanden om in Package bestanden. Daarna kun je de map waar alles tijdelijk stond, leeg maken.Tot slot:
Niet vergeten de 4 cache bestanden te verwijderen vóór je het spel start.

Succes


*Zelf heb ik submappen gemaakt voor Haar, Kleding, Bouwobjecten, Meubels, Defaults, Skins, Make-up. Dezelfde structuur gebruik ik ook voor de plaatsing van de eenmaal uitgepakte bestanden.


Dat wordt dan C:\Users\Administrator Fran\Documents\Electronic Arts\De Sims 3\Mods\Packages\Haar


** Mijn Packages folder is tijdelijk hernoemd omdat ik mijn vele downloads ga samenvoegen. Hiervan zijn tutorials in het Engels. Als er belangstelling voor is, kan ik ze vertalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vragen, opmerkingen of aanvullingen kun je hier kwijt. Ook verzoeken om tutorials te maken c.q. te vertalen of te bewerken.