Translate

maandag 4 februari 2013

No-no, no-no-no, no-no-no, there are limits....

Zoals de titel aangeeft, er zijn 'limits'. Beperkingen in het spel zelf en de daarvan afgeleide mods zoals de Poseplayer, de OMSP en de Tipsy-OMSP.


Eerder had ik gestoeid in Blender met de baby-rig en een pose gemaakt. Bij het testen bleek dat er geen enkele manier is om de baby te laten poseren. EA heeft die mogelijkheid gewoon niet in het spel aangebracht en aangezien de poseplayer gebaseerd is op de mogelijkheden (in dit geval de onmogelijkheden) kun je de baby niet laten poseren. 

Echt k..... (hier heb ik de neiging om wat lelijke woorden te gebruiken) .... Ik heb midden in de nacht nog gechat met CMO en 'A' hierover op de Simlogical site. Ze hadden geen oplossing.

Niet voor één gat gevangen heb ik bedacht dan de baby als object te gebruiken. Samen met de OMSP. Dat kan, maar alleen een horizontale positie is een beetje saai. 

De Tipsy OMSP dan maar geprobeerd..... mmmm tja het kan, maar met zeer ongewenste resultaten. Zie de screenshots, die spreken voor zich. 

Ik kan nog wat verder experimenteren met handelingen, die afbreken, baby verplaatsen en dan gelijk de pose erachteraan plakken. Dat is zo'n beetje het enige dat ik nog kan proberen. 


Dus, het lijkt erop dat de knappe koppen én trek (tijd) moeten hebben om hun Mods te bekijken én - nog belangrijker - het spel moet daartoe de mogelijkheden bieden. Aangezien ik geen modder ben en dat soort 'gedoe' me mijlenver boven de pet gaat, weet ik niet wat er mogelijk of onmogelijk is. 

Maar.......

Als het op een of andere manier wel mogelijk is, laat ik het weten.

Voor nu: einde project baby poses. 

Laat ik er geen misverstand over bestaan:
Ik heb diep respect voor de modders die het spel leuker en interessanter maken. Het kost ze veel tijd en levert ze geen cent op. Mijn complimenten gaan naar 'A', CMO, Grant Hess en ...... voor de rigs en addons; de poseplayer; de OMSP en de Tipsy OMSP. En niet te vergeten alle anderen die meedenken, tutorials schrijven etc. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vragen, opmerkingen of aanvullingen kun je hier kwijt. Ook verzoeken om tutorials te maken c.q. te vertalen of te bewerken.