Translate

donderdag 16 augustus 2012

Objecten importeren in Blender voor je pose

Als je een pose maakt waarbij je Sim in interactie is met een object, bijv. je maakt een zitpose op een stoel, dan is het wel handig als je niet hoeft te gokken hoe hoog je je Sim moet plaatsen om ook echt op de stoel te zitten.

Natuurlijk kun je de OMSP van GrantHes gebruiken - die is in hoogte verstelbaar en dat is handig als bijv. stoelen van verschillende hoogtes zijn - maar een andere benadering is het importeren van het object in Blender. Hoe je dat doet leg ik hieronder uit.

N.B.
Ik ga ervan uit dat je de vorige tutorials gelezen hebt en al een keer een pose hebt gemaakt. Zoniet, lees dan eerst de andere uitleg over Poses met Blender hier.

Wat heb je nodig:

Sim3 Object Cloner ofwel s3oc die je
hier vindt. Klik op de bovenste map, en vervolgens kies je een van de varianten. Twee ervan zijn ingepakt, één is het .exe bestand. (de link heb ik nu net 9/1/2013) aangepast, oude link werkte niet meer)
Om dit te laten werken heb je Microsoft's .Net Framework 4 nodig. Meestal heb je het al, zoniet dan vindt je het hier.


Stap 1.

Open S3oc, File, Cloning en kies onder Cloning voor Normal Objects.

Je krijgt een lijst te zien met alle objecten. Kies hier het gewenste object. Ik koos voor een bed. Druk dan op Clone or Fix (2)
Verander niets aan de instellingen en druk op Start
Het programma geeft zelf een prefix (mijn naam_) + naam van het object. Bewaar het op een plek waar het goed terug te vinden is. Zoals bijv. de map met Poses waar je dit object voor nodig hebt. Druk daarna op Opslaan


Dit heeft verder geen commentaar nodig. Druk op OK. Je kan s3oc nu sluiten.

Stap 2.

Open Blender. (eerst kies je de rigfile) en open die.
De oranje puntjes geven aan dat de rigfile in Object Mode is.(1)
Ga naar Load Prop (2)
Navigeer naar de map, selecteer object en klik rechts boven op Import Sims 3 Prop
Prop c.q. het object, hier het bed, is geïmporteerd, dwars door de AFrig heen.Om te kunnen werken aan de pose, is het nodig dat je het object óf de AFrig verplaatst. Rechtsklik op het object en met g verplaats je het. Zelf heb ik hier de rig verplaatst. Voor het overzicht heb ik voor top view gekozen.
Ga naar Pose Mode en rechtsklik op de rig. Maak nu de pose, zoals eerder beschreven en sla op.


Mijn tip nog: nadat ik mijn Simmetje (de rig) op de goede hoogte heb geplaatst, sla ik de pose op en open deze opnieuw ZONDER object. Zelf raak ik een beetje het overzicht kwijt met al die zwarte puntjes, maar dat is persoonlijk.


Tot slot:
Voor de eerdere tutorial zie hier.
Hierna komt de tutorial over het maken van couple poses (poses met meerdere rigs) hier
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vragen, opmerkingen of aanvullingen kun je hier kwijt. Ook verzoeken om tutorials te maken c.q. te vertalen of te bewerken.